Grondwaterstand

De grondwaterstand vormt een belangrijke factoor bij het behoud van een fundering op houten palen. Zakkingen van de grondwaterstand leiden vaak tot droogstand van de houten onderdelen wat voor negatieve effecten zorgt op het behoud van de fundering.

Het monitoren van de grondwaterstand kan doormiddel van het plaatsen van peilbuizen. Op onze pagina Peilbuizen is hierover meer informatie te vinden. Normale peilbuizen worden zeer beperkt ingemeten. Hierbij moet gedacht worden aan maximaal 1 keer per maand. Directe zakkingen en stijgingen door regelval of ontrekken van grondwater worden vaak niet gemeten. Doormiddel van het toepassen van een meetsysteem kan de grondwaterstand actief worden gemonitord.

Meetsysteem
Het meetsysteem bestaat uit een sensor, een meetbuis, een gecombineerd datalogger/transmitter en een label die de sensor met de datalogger/transmitter verbindt. De sensor en meetbuis worden aan elkaar verbonden en vervolgens in een peilbuis gehangen, zodat de meetbuis in en de sensor boven het wateroppervlak komt te hangen. De afstand tot het wateroppervlak wordt gemeten door vanuit de sensor een geluidspuls te zenden en vervolgens de reflectie aan het wateroppervlak te meten. De meetgegevens worden vervolgens opgeslagen in de datalogger en op instelbare tijden via het GPRS netwerk verzonden.

Kosten
Één meetsysteem is te huur tegen een huurtarief van € 27,50 per week*
*De huurprijs is exclusief montage en demontage van de meter

Is de huurperiode langer dan 1 week dan gelden er speciale tarieven. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het contactformulier of de vermelde gegevens op onze contactpagina.


Contact

De Funderingwinkel
06-13665993
06-48567038
info@defunderingswinkel.nl